Тому при проведенні тесту на білок, протеїн необхідно не заливати окропом, а кидати в киплячу воду і кип'ятити 2-3 хвилини (цього буде достатньо, щоб процес денатурації повністю завершився).Jun 6, 2013

Не рекомендується розводити протеїн у гарячій рідині, так як білок може згорнутися та втратити свої корисні властивості.

Сироватковий протеїн не рекомендується нагрівати, інакше він денатурує – "згортається". Містить високий відсоток незамінних амінокислот та BCAA (амінокислоти з розгалуженими ланцюжками – валін, лейцин, ізолейцин), є головним паливом для м'язів, прискорюючи відновлення після фізичних навантажень.

Заливати окропом протеїн або варити його кілька хвилин – найпростіший і найпоширеніший спосіб зіпсувати пару мірних ложок білка. Справа в тому, що багато продуктів крім протеїну мають властивість згортатися після заливання їх окропом.