— Створюються сприятливі умови для виникнення низки хімічних реакцій, які можуть спричинити накопичення канцерогенних речовин. Якщо додати в смажену картоплю м'ясо чи гриби, то у блюді з'являться ще й жири, у яких при кожному новому розігріванні збільшуватиметься кількість канцерогенних речовин.

Фахівець упевнена, що приготовлена їжа, якщо її багаторазово розігріватиможе накопичувати досить небезпечні для здоров'я речовини. "При смаженні картоплі в олії утворюються трансжири, а також акриламід, що володіє доведеною канцерогенною дією.

9 продуктів, які не можна повторно розігрівати

  • Ріпа За кількістю корисних речовин ріпа не поступається, а за деякими позиціями навіть випереджає багато популярних овочів. …
  • Часник Часник є найпопулярнішим інгредієнтом більшості страв. …
  • М'ясо курки …
  • Зелені листові овочі.
  • Мал …
  • Картопля …
  • Брокколі …
  • Гриби