— Створюються сприятливі умови для виникнення низки хімічних реакцій, які можуть спричинити накопичення канцерогенних речовин. Якщо додати в смажену картоплю м'ясо чи гриби, то у блюді з'являться ще й жири, у яких при кожному новому розігріванні збільшуватиметься кількість канцерогенних речовин.
Фахівець упевнена, що приготовлена їжа, якщо її багаторазово розігріватиможе накопичувати досить небезпечні для здоров'я речовини. "При смаженні картоплі в олії утворюються трансжири, а також акриламід, що володіє доведеною канцерогенною дією.
9 продуктів, які не можна повторно розігрівати
- Ріпа За кількістю корисних речовин ріпа не поступається, а за деякими позиціями навіть випереджає багато популярних овочів. …
- Часник Часник є найпопулярнішим інгредієнтом більшості страв. …
- М'ясо курки …
- Зелені листові овочі.
- Мал …
- Картопля …
- Брокколі …
- Гриби