У випадку, коли заморожені морепродукти знаходяться у вакуумному пакуванні, можна, не порушуючи цілісність упаковки, покласти в холодну воду для розморожування. Не варто розморожувати рибну продукцію на повітрі – у цьому випадку може початися процес розмноження бактерій та мікробів.

Розморожувати бажано ніжно та тривало – доба на нижній полиці холодильника при температурі +5 градусів С. Цей спосіб зберігає текстуру, смакові та корисні властивості морепродуктів.

Найкраще вийняти мідії з пакета і помістити їх у друшляк. Налити в глибокий посуд теплий воду (40-45 °C) і поставити зверху друшляк з мідіями. Як тільки вода охолоне, поміняйте її. І так до повного розморожування продукту.

Найкращий та безпечний спосіб – розморожування м'яса в крижаний водіоскільки при цьому воно залишається холодним, не втрачає свіжості і одночасно розморожується. Якщо шматок м'яса досить великий, і ви маєте достатній час, найкраще розморожувати його у холодильнику.