Вживання печериць позбавляє від «поганого» холестерину, мігрені (хронічні головні болі), анемії та депресій. Гриби сприяють виведенню з організму солей важких металів, токсичних речовин, шлаків та радіонуклідів. Поліпшується стан опорно-рухового апарату, нігтів, зубів та волосся.

На шкоду печериць можна віднести той факт, що вони, як і будь-які інші гриби, здатні накопичувати шкідливі важкі метали, такі як свинець, особливо це стосується постарілих грибів. Щоб уберегти себе від цієї негативної властивості, купуйте гриби в перевірених місцях і завжди вибирайте свіжі печериці.

Без шкоди здоров'ю за день можна з'їдати приблизно 120-150 грамів грибів. Якщо немає захворювань, що обмежують їх вживання, то гриби можна, можливо є щодня без шкоди здоров'ю.