Випивши комбучу, не можна сідати за кермо У чайному грибі міститься невелика доза алкоголю. І тут все залежить від технології приготування: напій, який можна купити в магазині, не більше 0,5% спирту, а ось домашній гриб може виявитися трохи міцнішим.8 Jul 2019

Багато пивоварень просто відправляють ферментований чай комбуча на друге бродіння – з пивними дріжджами, додаючи цукру для їх харчування. Через війну фортеця збільшується до 5-7%. Виходить вже пробіотичний напій з корисними властивостями.чайного гриба», але зі смаком та міцністю, характерними для пива.

За словами Кірікова, комбучу можна вживати автомобілістам, хоч це й напій бродіння. "Звичайно, можна, можливо сісти за кермо після неї [після комбучі – прим.

Крім того, грибне тіло не переносить окріп і дуже гарячу воду, а також починає гинути, якщо помістити його туди, де температура нижче 17 градусів. Банку з чайним грибом не можна закривати кришкою – він має дихати.