Такі сири, як моцарелла, рикотта, фета, маскарпоне або сам сир містять велику кількість вологи, тому ця категорія сирів, заморожувати яку категорично не рекомендується. Волога, замерзаючи, збільшується в обсязі та порушує структуру сиру, а при розморожуванні він починає досить неприємно текти.

Але хоч би як починалося життя рікоттиПісля створення її обов'язково поміщають на добу в конусоподібні кошики, щоб пішла зайва волога. Зберігають молодий сир у сухих прохолодних приміщеннях.

Після відкриття упаковки рікотту слід вживати протягом 3 днів. Зберігати сир стоїть лише у холодильнику. Тверда Рікотта може залишатися свіжою до двох тижнів.

Що заморожування робить з сиром Коли ви заморожуєте сирВін втрачає вологу і частину своєї текстури, а при розморожуванні стає більш сухим і розсипчастим. Сир може зберігатися у морозильній камері близько 6 місяців. Перед вживанням його краще перекласти в холодильник і розморозити 6-8 год.