Її краще нарізати шматочками чи кухлями. Самі скибочки рекомендується загорнути в папір або фольгу, а потім вже в такому вигляді відправляти в морозилку. Важливо не лише правильно заморозити ковбасу, Але ще й правильно її розморозити.

Навіть якщо … немає холодильника Зберігати сирокопчену ковбасу можна і без холодильника – достатньо повісити у добре провітрюване місце з постійною температурою від 5 до 15 градусів за Цельсієм. Так вона вільно зберігається та зберігає властивості 2-3 тижні.

Заморожувати можна, можливо: шинку, варені, копчені та напівкопчені ковбаси, буженину, свинячий окіст, ребра, грудинку, шпик і т. д. Заморозити можна, можливо як цілий ціпок ковбаси, Половину від неї, так і нарізану на шматочки.