Для нормального функціонування організму людині необхідно в день споживати приблизно 35-50 г клітковини. Клітковина не містить багато вітамінів і мікроелементів, але вона покращує і прискорює процеси травлення, за рахунок цього і відбувається схуднення.Mar 27, 2018

Для ефективного схуднення використовують обидва види клітковини, адже їхня дія доповнює один одного. Нерозчинні волокна заповнюють шлунок та створюють почуття ситості, дозволяючи скоротити порції їжі. Розчинні утруднюють всмоктування жирів та вуглеводів, що призводить до зменшення кількості засвоєних калорій.

Клітковина знижує почуття голоду, а це допомагає не переїдати та контролювати вагу. Розчинні харчові волокна регулюють рівень цукру і холестерину в крові, а нерозчинні очищають організм і виводять токсини. І це лише частина корисних властивостей клітковини.

Найбільш поширеними ознаками вживання занадто великої кількості клітковини є: здуття живота, надмірне газоутворення, відчуття надто переповненого шлунка, спазми шлунка, запор чи діарея, зневоднення, нудота.