Нітритна сіль при жарінні ніякого присмаку не дає, але краще звичайно не смажити.5 Feb 2013

Нітритна сіль складається із звичайної кухонної солі з додаванням нітриту натрію. Він застосовується як консервант для придушення патогенних бактерій, підсилювач смаку та стабілізатор кольору. Саме завдяки нітритної солі ковбаси і сосиски мають такий апетитний рожевий та червоний колір.

А використовуване моєму домашньому побуті, цілком робоче співвідношення: 10 г нітритної солі (З вмістом нітриту натрію 0,5%) на 1 кг м'яса, це всього 50 мг/кг. Тобто саме те саме дозування – 50/50 нітритний та звичайною солі, за 2% загальної кількості солі у рецепті.

До речі, якщо сиру ковбасу заморозити, потім її перед жаркою навіть розморожувати не треба – прямо в крижаному вигляді кладемо ковбасу на лист і ставимо в розігріту духовку, а запікаємо всього на 10 хвилин довше.