Кришку не рекомендується використовувати, коли необхідно готувати м'ясні, рибні та овочеві продукти, нарізані тонко чи соломкою. Таке правило поширюється на традиційний і бездрожжевой хліб. Якщо потрібно підсмажити хрумкі тости, кришку не бажано використати.
Гасити їжу потрібно виключно під кришкою; Краще для цього використовувати посуд із досить товстим дном та стінками; Гасіння – це та техніка у приготуванні, яка виконується на повільному вогні; Якщо ви гасите м'ясов рідину для гасіння можна, можливо додати трохи борошна.
Смажити слід хвилин 5-7 з кожного боку. Дуже важливо не турбувати рибу, Доки у неї знизу не утворюється міцна піджариста скоринка, інакше шматок просто втратить форму. Накривати сковороду кришкою не слід, адже наша мета – смажена, а не тушкована риба.