Саме антипригарна сковорода дає можливість готувати взагалі без олії. або використовувати його мінімальну кількість, при цьому балуючи себе смачною їжею. Сковороди з антипригарним покриттям можуть бути алюмінієві, чавунні та сталеві.

Навіть якщо вам удалося придбати якісну сковороду з антипригарним покриттям, фахівці настійно рекомендують додати на її поверхню невелику кількість жиру, навіть небагато буде достатньо. Мінімальної присутності жиру буде достатньо для приготування смачних страв без найменшої шкоди здоров'ю.

Найкращий варіант підготовки антипригарний посуду для першого використання – помити під теплою проточною водою, витерти насухо і приступати до приготування, уникаючи перегріву посуду. Змащування сковорідки перед першим використанням тонким шаром олії – зовсім необов'язкова процедура і обійтися без неї можна, можливо.

Визначальний критерій при виборі сковороди смаження без олії – Товщина її дна. Чим тонше дно, тим продукти сильніше пригорають до сковороди. І навпаки — чим дно товстіше, тим простіше готувати на сковороді, в тому числі без використання олії. Тому вибирайте сковороду із товщиною дна від 3 мм.