Наприклад якщо йдеться про баранину, свинину і курку, особливо жорсткі частини, то найчастіше м'ясо солять заздалегідь, щоб воно просочилося сіллю. Як правило, використовують маринад: сіль, свіжомелений перець, спеції та кислоту. Як кислота може виступати оцет, сік лимона, ківі, цибуля або помідор, наприклад.Jun 25, 2020

Отже, приступимо:

  1. Застеліть лист фольгою, висипте на неї пів-кілограма солі, зверху покладіть бараню ніжку і добре засипте сіллю. …
  2. Після доби видаліть сіль, що просочилася соком, злегка обтрусіть баранину від залишків. …
  3. Через дві доби повторіть заміну солі та залиште на чотири доби.

Її варто повністю виключити зі свого меню всім, хто страждає на гіпертонію і схильний до розвитку захворювань серцево-судинної системи. Зловживання бараниною може призвести до атеросклерозу судин, ожиріння, загострення проблем із щитовидною залозою та спровокувати утворення каменів у нирках.

Молоде м'ясо достатньо потримати у маринаді 2–4 години. Якщо баранина стара, краще залишити її на всю ніч чи цілі доба.