Не варто солити ще заморожену рибу, оскільки вона втратить як свій смак, так і консистенцію та аромат.. Також при відтаванні вона вбиратиме більше солі і є ризик пересолити рибу.Jun 17, 2021

Розміщення солоної риби в морозильної камери при температурі до -8 градусів дозволяє продовжити термін зберігання до півтора місяця. Якщо продукт упакований у вакуумні пакети, а температурний режим налаштований на -8 і нижче градусів, свіжість солоної риби зберігається протягом півтора-двох місяців.

Найкраще зберігати рибу в морозильну камеру. Сирую рибу не потрібно солити перед заморожуванням. Сіль не збільшує термін зберігання замороженої риби, але дуже сильно впливає на смак риби та її текстуру після розморожування не на краще. Рибу бажано заморожувати в упаковці (пакет, пластикова ємність, фольга).

Солити можна будь-яку рибу – і щойно спійману, і заморожену. До останньої є одна важлива вимога – вона має бути максимально свіжою перед тим. як її заморозять, і в жодному разі в процесі зберігання не повинно бути допущено її відтавання та повторне заморожування.