Рекомендується сало перед засолюванням заморозити мінімум на добу. Якщо обернути при засолюванню в папір, також потрібно помістити в ємність, щоб не пересохла шкірка. Беріть частину сала, Що зі спини. Найкраще використовувати сало товщиною 3-4 див.
Якщо ви все-таки перестаралися і приготували дуже багато солоного сала на закуску, можна покласти його в морозилкущільно загорнувши в поліетиленовий пакет, щоб сала не було повітря. Термін зберігання – близько 12 місяців, але рекомендуємо з'їсти смачне сало раніше цього, так як воно прямо карколомне.
Сам процес солки займає 3-4 дні, але це варте того. Дочекайтеся цього моменту та насолоджуйтесь смаком сала сухого засолу. Для любителів сала є ще один перевірений рецепт: сало в лушпиння цибулі.