Зробіть на шкірці незрілою хурми кілька проколів і опустіть плоди у теплу (50-60 ° С) воду. Через добу хурма стане набагато менш в'яжучою на смак. Допомогти хурме дозріти можуть інші стиглі фрукти, наприклад, банани чи яблука.

Лікарі не рекомендують вживати недозрілі плоди. Дубильні речовини, що знаходяться в них, негативно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту, тимчасово ускладнюючи перистальтику.

«В'яжучий смак хурми можна, можливо прибрати декількома способами. Хурму можна занурити в гарячу воду п'ять годин, якщо температура води становить плюс 40 градусів чи годину при температурі води плюс 60 градусів. Ще можна укласти хурму у банку, щільно закрити кришкою та залишити при кімнатній температурі приблизно на день.