Деко застелити пергаментним папером і викласти рівним шаром яблучно-білкову масу. Відправити її в духовку і сушити 4-6 годин при температурі 70-80°C (якщо температура буде вищою, замість пастили ви отримаєте безе). ВАЖЛИВО: сушити пастилу потрібно в духовці з відкритими дверцятами, щоб волога випаровувалась.Jul 27, 2022

Розігріти духовку до +80 градусів. Поставити до центру духовки лист. Відчинити дверцята на 1 см. Сушити 3,5 – 4 години.Приготувати пастилу в духовці із суміші фруктів нескладно. Для цього потрібно:

  1. яблука, зелені, кисло-солодкі 1 кг;
  2. сливи будь-які 500 г;
  3. цукор 150 г;
  4. олія без запаху 20 мл;
  5. сік лимона із 1/2 частини.

Aug 30, 2019

Для сушіння пастили більш переважно горизонтальне обдування. Такий дегідрат рівномірно обдуває всі рівні. З вертикальним обдуванням теж можна сушити пастилу. Але при великому завантаженні сушка буде не такою рівномірною.

Готове пюре намажте на дерев'яні дошки або папір для випічки і сушіть у приміщенні, що добре провітрюється, 2–3 дні. Якщо поверхня пастили вже виглядає сухою, її треба акуратно перевернути і посушити з іншого боку ще півдня. Зберігайте пастилу великими пластами, загорнутими в папір у сухому та прохолодному місці.