Цей чай можна пити ввечері, але краще не пити прямо перед сном. Хоча багато чайних любителів п'ють його вдень і навіть вранці. Завжди орієнтуйтесь на свої почуття. Небажано пити дуже гарячий або охололий чай.

Покрокове приготування Тигуанінь, як заварювати в будь-якому посуді протоками:

  1. Закип'ятіть воду. …
  2. Прогрійте заварник. …
  3. Засипайте улун у заварник, 6-8 г на 100-150 мл. …
  4. Промийте чай. …
  5. Перша протока – заливайте воду, закривайте кришечкою, чекайте приблизно 15 секунд. …
  6. Друга та подальші протоки – повторюйте попередній пункт.

Пити Китайський чай улун потрібно в першій половині дня, а не перед сном. Також оптимально робити це не після їди, а до.