Цей чай можна пити ввечері, але краще не пити прямо перед сном. Хоча багато чайних любителів п'ють його вдень і навіть вранці. Завжди орієнтуйтесь на свої почуття. Небажано пити дуже гарячий або охололий чай.
Покрокове приготування Тигуанінь, як заварювати в будь-якому посуді протоками:
- Закип'ятіть воду. …
- Прогрійте заварник. …
- Засипайте улун у заварник, 6-8 г на 100-150 мл. …
- Промийте чай. …
- Перша протока – заливайте воду, закривайте кришечкою, чекайте приблизно 15 секунд. …
- Друга та подальші протоки – повторюйте попередній пункт.
Пити Китайський чай улун потрібно в першій половині дня, а не перед сном. Також оптимально робити це не після їди, а до.