У перші місяці життя дитина повинна пробувати тільки нежирні сорти риби (не більше 4% жиру), оскільки вони швидше та легше перетравлюються.. Це може бути: хек, камбала, тріска. Рибу середньої жирності (наприклад, сом або морський окунь) залиште до півтора року віку.Apr 23, 2019

Вводити рибу у харчування дитини рекомендується лише після 8-9 місяців. Як першу рибку зазвичай вибирають білі сорти морської риби (хек, тріска і т. д.), пропонуючи її у вигляді пюре. Рибу шматочками (відварена та парова) та рибні котлетки можна давати дітям лише після 12-18 місяців.

Будучи морською рибою, тріска містить необхідні нашому організму мікроелементи – фосфор, кальцій, калій, магній та багато інших. Вони зміцнюють кістки, а також покращують роботу мозку та серцево-судинної системи. Філе тріски – один із рекордсменів за вмістом протеїну: у 100 грамах міститься близько 16 грамів білка.

Час приготування становить у середньому 20 хвилин. Щоб прискорити процес, можна нарізати рибу меншими шматочками. Готова тріска м'яка, до неї легко входить вилка, а філе легко відділяється від кісток.