Для приготування різотто краще використовувати легкі сухі хрусткі білі вина. Не рекомендуємо використовувати Шардоне або інші сорти, які тривали витримку в нових дубових бочках, а також напівсухі або напівсолодкі вина.May 17, 2020
Гарним замінником білого вина служить інший кислий інгредієнт, наприклад оцет або лимонний сік. Замініть вино оцтом світлого кольору, наприклад, білим оцтом, рисовим чи яблучним.
М'ясо дичини або свинина чудово поєднуються з червоними винами. Тому різотто стане ідеальним гарніром до рецепту цього виду м'яса. Різотто надасть страві не лише аромату, а й кольору.
У різотто алкоголь – а саме біле вино – дає кислотність, яка потрібна не лише для смаку, а й допомагає травленню. Через кислотність у вині добре маринувати продукти: кисле середовище робить їх більш податливими до спецій».