Що стосується буряків, то досвідчені господині все ж рекомендують відварювати її окремо. Насамперед це пов'язано з тим, що для коренеплоду потрібно більше часу. Крім того, велика ймовірність, що буряк пофарбує моркву та картопля, вплине на їх смак.

Чи можна варити картоплю та моркву для олів'є разом? Ці овочі варяться приблизно однаково, тому їх можна варити разом.

Чи правильно варити буряк, морква і картоплю в одній каструлі? Якщо немає можливості кожен овоч варити окремо, в одній каструлі допустимо варити тільки морква і картоплю. Буряк у будь-якому випадку потрібно варити окремо, так як коренеплід може пофарбувати інші овочі у рожевий колір.

Загальний час приготування: морква – 25-30 хвилин, картопля – 20-25 хвилин після закипання води. Кип'ятіть рідину під закритою кришкою, щоб заощадити час. Буряк вариться від 40 хвилин до 2 годин, залежно від розміру. Якщо варити овочі одразу в гарячій воді, вони зваряться швидше, але нерівномірно.