Які частини краба їдять? Найсмачніше місце у краба – це «кулак», або бойова клешня, де у краба розташований найсильніший м'яз, у ньому багато м'яса і воно максимально насичене білком і протеїнами, за своєю структурою воно найщільніше.
Опустіть крабів окропу. Невеликих особин варіть 7–10 хвилин, середніх – 10–15 хвилин, великих – від півгодини та довше. Клішні та фаланги в залежності від розміру будуть готові за 10-20 хвилин. Час варіння відлічуйте з моменту, коли вода знову закипить.
Приготування
- Кінцівки краба розморозити затоку окропом.
- Одягти рукавички, відокремити фаланги одну від іншої.
- Розрізати ножицями з одного боку панцир.
- Вийняти м'ясо. Видалити хітинові пластини.
- З клешнів краба вийняти м'ясо. Найзручніше це зробити пінцетом.
- Смачного!