А для приготування овочів та гострих страв категорично не годиться посуд з алюмінію та нержавіючої сталі – в результаті хімічної реакції в їжу можуть потрапити оксид алюмінію та шкідливі солі.

У алюмінієвому посуді без шкоди здоров'ю можна кип'ятити лише чисту воду. 2. Користуватися алюмінієвим посудом постійно не можнаТак як іони алюмінію можуть накопичуватися в організмі людини, що сприяє погіршенню здоров'я людини.

Саме тому алюмінієва каструля – гарна ємність для кип'ятіння води, але не найкращий вибір для приготування томатного соку, соусів та борщів. Метал входить у реакцію з кислотами. Так, страви, де серед інгредієнтів – щавель і паста з помідорів, при кипінні пересичуються небезпечними речовинами.

У алюмінієвий посуді не можна варити борщ, інші кислі страви, зберігати солоні огірки, квашену капусту, гриби. Плями від їжі можна, можливо видалити, протерши їх щойно відрізаним шматочком яблука або закип'ятив у посуді воду з цибулею.