Відварити подосиновики можна в каструлі, мікрохвильовій печі та мультиварці.. Варять подосиновики приблизно 20 хвилин у трохи підсоленій воді. Дуже важливо першу воду при варінні підсиновиків злити, тому що після закипання утворюється сильна брудна піна. Варені подосиновики можна відразу використовувати або заморозити на зиму.

Перед смаженням відварювати їх не потрібно. Готові гриби повинні опуститися на дно каструлі, а бульйон стати прозорим.

До повної готовності подосиновики відварюють близько 40 хвилин, але для заморозки це зайве. Киплячі гриби слід іноді помішувати шумівкою і періодично знімати брудну піну. Відкиньте відварені гриби на друшляк, і залиште їх остигати і стікати.

Свіжоморожені гриби готуйте 30-40 хвилин, а вареноморожені – 20-25 хвилин. Сушені беруть лише для супу, попередньо проваривши їх 20 хвилин. Визначити, що білі гриби готові, нескладно: вони опустяться на дно каструлі.