Як варити яловичу печінку на плиті Покладіть печінку і варіть її на повільному чи середньому вогні. Після закипання великий шматок приготується за 40-45 хвилин. Невеликі – за 15–20 хвилин. Соліть печінку за 4–5 хвилин до готовності.1 Mar 2019

Печінка не можна перетравлювати, інакше вона стає жорсткою і несмачною, а недовареною можуть бути збудники небезпечних захворювань. Готуйте печінка за такою методикою: Розморозьте печінка за кімнатної температури. Свіжу печінка промийте у холодній воді.

У яловичої печиво міститься велика кількість вітаміну В12, який необхідний нормальної роботи нервової системи. Також в печінки є багато вітаміну А (ретинолу), який необхідний для гарного зору та здорової імунної системи. Яловича печінка — хороше джерело міді, необхідне роботи клітин.

Щоб печінка не гірчила і стала м'якою, вимочіть її в молоці, попередньо розрізавши на частини. Рекомендований час вимочування – від 30 хвилин до кількох годин. Харчова сода також може розм'якшити печінка. Достатньо обсипати їй кожен шматок, почекати близько години і добре промити.