Не можна класти холодні яйця в окріп. Варити яйця на невеликому вогні. Свіжі яйця (до 4 днів) потрібно варити на 2-3 хвилини довше. 26, 1443 AH

Спосіб 1. Покладіть яйця у каструлю та залийте холодною водою, щоб її рівень був вищим на кілька сантиметрів. Додати столову ложку солі, довести до кипіння і варити на невеликому вогні 10 хвилин.

Щоб яйця добре чистилися, вони повинні добре охолонути. Тримайте зварені яйця протягом 15 хвилин у холодній воді, а краще залиште їх у холодильнику на ніч. Сама по собі техніка чищення досить проста: гарненько роздавіть пальцями шкаралупу яйця, потім помістіть його під холодну проточну воду та обережно очистіть.

Рецепт від шефа: опустіть яйце в каструлю з холодною підсоленої водою, щільно закрийте кришку. Варіть на середньому вогні хвилин 7, потім зніміть каструлю з вогню і не діставайте яйце хвилин 20.