Не має значення, чи ви заварюєте листовий зелений чай або скручений, його можна заварювати більше одного разу. Заварюйте стільки разів, поки вам подобається колір та смак чаю. Як правило, це 2 рази, особливо якщо заварюєте в чайнику-заварнику на 400-500 мл.

У зв'язку з цим використовувати чай у другий раз не рекомендується. В основному вже після другий заварювання, а тим більше третьої чайки втрачають свої корисні компоненти, аромат і колір. Проведені експерименти показали, що вже після першого заварювання із чайного листа йде близько половини всіх корисних компонентів.

Через добу після заварювання з чаю випаровуються всі корисні ферменти, не залишається жодного вітаміну. Через 24 години після заварювання, у чаї активно починають розмножуватися грибкові суперечки та небезпечні бактерії.

Вчорашній чай Фахівці не рекомендують пити вчорашній напій, так як він є ідеальним живильним середовищем для бактерій. Настоявся чай багатий кислотами та фтором, які допомагають при запаленні порожнини рота.