Класичний Жульєн – це гаряча закуска з грибів, курки, вершкового соусу та сиру. Але страва має безліч варіацій. Вершки замінюють сметаною або майонезом, замість птахи використовують різні види м'яса чи морепродуктів, а до грибів додають інші овочі.

В даний час існує безліч варіантів приготування. жульєна: у нього кладуть курку чи інше м'ясо, морепродукти та овочі. Замість класичного соусу Бешамель використовують молоко, вершки та сметану.

Для приготування соусів та підливок вершки можна замінити молоком, а для десертного крему – сметаною. Нежирні вершки часто потрібні для приготування підлив та соусів. Їх можна, можливо замінити сметаною або молоком, загуснувши його трохи борошном. Вершки жирністю понад 33% використовуються для приготування крему.