Мені часто запитують, чи можна і як відкрити міні пекарню в житловому будинку. Відповідь так, але вимоги до приміщення будуть дуже жорсткі. Зокрема вам потрібно буде забезпечити незалежність комунікацій — вентиляційної системи, каналізації, електропостачання.
Пекарням не можна розташовуватися в житлових будинках — виняток можливий лише для міні-закладів, які виробляють за добу до тонни продукції. При цьому важливо врахувати інші обмеження: Пекарні не можна відкривати у цокольних приміщеннях. Покриття підлоги має бути водонепроникним.
Для відкриття невеликий пекарні знадобиться така дозвільна документація:
- Висновок Росспоживнагляду про можливість розміщення виробництва у вибраному приміщенні.
- Висновок Росспоживнагляду на міні-пекарнею продукцію.
- Висновок Держпожнагляду. …
- Сертифікат відповідності від ФА метрології та техрегулювання.
Приміщення для пекарні має бути забезпечено: Наявність достатньої ел. потужності (потужність мережі щонайменше 40 кВт); Площа 50-70 кв.Крім цього, потрібно обладнати приміщення для:
- миття та зберігання інвентарю;
- підготовки гарячої води;
- вентиляційних камер;
- електрощитовий і т.д.