Мені часто запитують, чи можна і як відкрити міні пекарню в житловому будинку. Відповідь так, але вимоги до приміщення будуть дуже жорсткі. Зокрема вам потрібно буде забезпечити незалежність комунікацій — вентиляційної системи, каналізації, електропостачання.

Пекарням не можна розташовуватися в житлових будинках — виняток можливий лише для міні-закладів, які виробляють за добу до тонни продукції. При цьому важливо врахувати інші обмеження: Пекарні не можна відкривати у цокольних приміщеннях. Покриття підлоги має бути водонепроникним.

Для відкриття невеликий пекарні знадобиться така дозвільна документація:

  • Висновок Росспоживнагляду про можливість розміщення виробництва у вибраному приміщенні.
  • Висновок Росспоживнагляду на міні-пекарнею продукцію.
  • Висновок Держпожнагляду. …
  • Сертифікат відповідності від ФА метрології та техрегулювання.

Приміщення для пекарні має бути забезпечено: Наявність достатньої ел. потужності (потужність мережі щонайменше 40 кВт); Площа 50-70 кв.Крім цього, потрібно обладнати приміщення для:

  • миття та зберігання інвентарю;
  • підготовки гарячої води;
  • вентиляційних камер;
  • електрощитовий і т.д.