Відкривати кришку хлібопічки після замішування тіста не можна. Хліб може опасти, і в результаті ви отримаєте виріб з опалою, горбистою верхньою кіркою і краями, що випирають. Якщо піч оснащена оглядовим віконцем, краще за процесом приготування спостерігати через нього. Mar 25, 2013

Свіжоспечений хліб рекомендується негайно діставати з хлібопічки. Для того щоб дістати хліб, потрібно перевернути форму та потрясти її. Слід обхопити форму рушником, щоб не одержати опіки від гарячої форми.

Якщо в хлібопічці немає функції автоматичного підігріву, витягайте хліб відразу ж після закінчення роботи програми, інакше всередині утворюється конденсат і хрумкий хліб просто намокне.

Потрібно після обминки, перед другою вистоюванням тіста, підняти тісто у відерці і вийняти лопатку, Тісто акуратно покласти – і далі піде вистоювання і випічка і лопатки в хлібі взагалі не буде!