Якщо випікаєте у силіконовій – діставати шарлотку можна тільки після повного остиганняІнакше частина тесту залишиться прилиплою до форми. Форма та яблука підготовлені, настав час включати духовку, щоб прогрілася до 180-200 °С. Приготуємо тісто для шарлотки.18 Nov 2015

Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо до неї наш пиріг з яблуками хвилин на 30-40. Бажано перші 20 хвилин духовку не відкривати, щоб шарлотка не осіла. Готовність пирога перевіряємо сірником або зубочисткою.

Щоб випічка легко виймалася, дно та стінки форми бажано вистилати пергаментом. Готовий пиріг легко вийде з формиякщо його попередньо остудити і лише потім виймати. Якщо випічка таки прилипла до стінок, потрібно обернути форму вологим рушником і потримати так кілька хвилин.

Форму для випікання або лист змастити вершковим маслом і посипати зверху борошном. Це робиться для того, щоб шарлотка з яблук не прилипала до дна форми. Можете просто застелити дно папером для випікання. А деякі господарки посипають дно форми, при випіканні шарлотки з яблуками, цукром чи манною крупою.