Чи можна їсти тушонку без термічної обробки, одразу з банки? Так, продукт відразу готовий до вживання. Щоправда, смачніше буде все-таки, якщо розігріти, адже у банку є жир. Кулінари радять робити це на водяній бані, а не на сковороді. Mar 27, 2020

Дістати з банки з тушонкою жир, викласти його в сковороду та розтопити. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити його до легкого зарум'янювання на жирі від тушонки, покласти саму тушонку, розбити грудочки м'яса лопаткою, обсмажити протягом 5хв.

Фахівці пояснюють, що визначити якість тушонки можна самостійно. Потрясіть банку біля вуха, якщо це гостівська тушонка, розсіл булькати не повинен, – розповів Олександр Ішевський. Деякі фірми замінюють м'ясо на соєву, а при готуванні використовують карагінан загусник, його наявність не підтверджує ГОСТ.

Щоб розвіяти можливі Ваші побоювання щодо короткого залишкового терміну зберігання – наші консерви виготовляються у банках з алюмінію. Алюміній не окислюється і не взаємодіє із продуктом. Тобто продукт залишається безпечним для вживання навіть згодом після закінчення терміну придатності.