За дотримання певних правил воно може зберігатися до 3 років за кімнатної температури. Варення, Що пролежало більше 3 років, з кожним роком втрачатиме свої корисні властивості і, в кінці, все-таки втратить всю користь.
Якщо в банках з варенням, джемом або повидлом ви помітили бродіння (скисання), продукт треба переварити з додаванням цукрового піску, оскільки псування викликане його недоліком. Викладіть варення в каструлю, нагрійте до кипіння і додайте|добавляйте| цукру (50-100 г на 1 кг варення). Піну знімайте.
Розігрій варення, додай вишневого соку або води, скип'яті. постав блюдце в морозилку або холодильник на 10-15 хв, на холодне блюдце дай краплю варення, утворюється крапля – варення готово, розповзеться – далі варити, через 1-2хв знову перевірити…