Інгредієнти: 1 кг баранини (на кістки), 900 г рису, 1 кг моркви, 250 г цибулі ріпчастої, 300 мл лляної олії, 300 г курдючного жиру, спеції, сіль. Спосіб приготування. Взяти коричневий рис, перебрати його, промити, залити підсоленою водою і відставити убік.

Загір Олія для плову "Загір" ідеально підходить для будь-якого виду плову, смаження, гасіння. Воно має світло-коричневий колір, але після рафінації стає чорним. Смакові відчуття плову приготовленого на олії Загір, не передати словами. Також це олія можна використовувати при приготуванні та інших других страв.

Не можна смажити на лляному масліоскільки ненасичені жирні кислоти, розпадаючись, утворюють канцерогенні сполуки.

У кулінарії лляна олія використовується у рецептах салатів, вінегретів, легких овочевих закусок. Його можна додавати у каші, у здобну чи несолодку випічку.