8 Соуси Майонез, кетчуп, заправки для салатів та інші готові соуси можуть зберігатися дуже довго – у цьому їхня перевага перед домашніми. Так що не поспішай викидати прострочений майонез, якщо виглядає і пахне він цілком нормально.Feb 13, 2020

Майонез як і раніше, їстівний протягом місяця після закінчення терміну придатності (нероздрукований) і до чотирьох місяців після розкриття упаковки. Яйця в холодильнику можна, можливо зберігати щонайменше три-п'ять тижнів після закінчення терміну придатності.

Зверніть увагу на зовнішній вигляд продукту: у ньому не повинно бути бульбашок повітря. Якщо є, то він зіпсований. Розшарування емульсії та виділення жиру говорять про те, що продукт, швидше за все, неправильно зберігали або було порушено технологію приготування.

Саме завдяки свіжості продуктів та відсутності в соусі консервантів термін зберігання домашнього майонезу невеликий. А саме, зберігати майонез, приготований на яєчних жовтках у домашніх умовах, зазвичай можна не більше 5 днів. У холодильнику, в закритою тарі.