А наслідки можуть бути різними – і алергічні реакції, розлад травлення. Тому якщо ви сумніваєтеся, чи можна використовувати прострочені харчові барвники, краще не використовуйте. Купуйте свіжі та спіть спокійно.

При регулярному вживанні продуктів, у складі яких є такі барвники, підвищується ризик розвитку онкологічних захворювань, алергічних реакцій та мутацій внутрішніх органів Можуть спричинити розвиток онкологічних та шкірних хвороб, а також стати причиною проблем із шлунково-кишковим трактом.

Розглядаючи лідируючу п'ятірку барвників щодо посилення ступеня токсичності, сполуки розташувалися таким чином:

  • синій (Е133);
  • жовтий (Е102);
  • зелений (Е133+Е102);
  • помаранчевий (Е110);
  • червоний (Е124).

Проваріть буряк, додайте трохи лимонного соку і цукру – це допоможе позбавитися присмаку буряка. Використовуючи червоні ягоди, ви отримаєте різні відтінки від світло-рожевого до насиченого червоного кольору. Також проваріть сік ягід із цукром та можна, можливо пофарбувати як тісто, і креми,і навіть мастику.