Сир теж вважається більш здоровою альтернативою Рікотте, так як у ньому менше жиру та калорій. Така заміна підійде при приготуванні начинки для лазаньї та інших страв, що вимагають сиру з м'яким смаком. Але перед використанням його слід, як і тофу, віджати, щоб позбутися надлишків сироватки. Козиний сир.

Рікотта має більш ніжний та нейтральний смак, чим сир. У рікотти нижча кислотність, ніж у звичайного сиру. Близько 90% від загального вмісту білків у Рікотте припадає на частку альбуміну, легкозасвоюваного водорозчинного білка, сиру – На частку казеїну.

Рікотта – Відмінна альтернатива сиру. Сирники, запіканки, чізкейки із цим сиром «зазвучать» по-новому і потішать вас своїм ніжним смаком. Додайте в рікотту терті трави, спеції, прянощі та сміливо можна намазувати сир на хліб замість олії.