Чи можна використовувати м'які буряки Звичайно, якщо буряк трохи підвів, у цьому немає нічого страшного. Для використання достатньо зрізати всі розм'які частини разом зі шкіркою. Якщо буряк втрачає свої органолептичні властивості, немає жодної шкоди для організму. Nov 29, 2021

Просто покладіть головку на чверть години у воду із додаванням чайної ложки картопляного крохмалю. Також можна замочити її на пару хвилин у гарячій підсолодженій воді (їдальня ложка цукру на літр води), обсушити, а потім збризкати лимонним соком.

Як зрозуміти, що буряк зіпсувався? Коли зіпсована бурякВона стає слизькою, м'якою, може з'явитися білий наліт зверху коренеплоду, стає млявою, з'являється неприємний запах.

Обмежити буряк у раціоні потрібно при сечокам'яній хворобі, схильності до печії та здуття живота, нирковій недостатності, цукровому діабеті. Краще виключити з меню цей овоч і пацієнтам із гіпотонією, оскільки буряк може спричинити безконтрольне зниження тиску. Крім того, в буряках міститься багато хлору.