Чим можуть бути небезпечні цукрозамінники? Експерт вважає, що синтетичні (ненатуральні) цукрозамінники однозначно шкідливі. Вони порушують мікрофлору кишечника, кислотну рівновагу крові та провокують запалення. До них входить аспартам (сукралоза), ксиліт, сорбіт.22 May 2021

Єдиними безпечними замінниками цукру є стевія (це натуральний продукт) і сукралоза, яка в 500 разів солодша цукру, не має калорійності. Її часто застосовують спортсмени, додають у дієтичне харчування. Але сукралоза має недолік дорогу вартість.

Шкода цукрозамінника полягає у високій калорійності, тому для людей із зайвою вагою фруктоза не підходить. Ксиліт чи сорбіт – також є натуральними продуктами. Вивільняють глюкозу поступово, без різких стрибків. При діабеті ці цукрозамінники можуть використовуватися без шкоди здоров'ю.

Насамперед варто сказати, що цукрозамінник не корисніше цукру. Цукрозамінники використовуються як альтернатива звичайному цукру для хворих на цукровий діабет: вони повільніше розпадаються, тому не відбувається різкого стрибка глюкози в крові.