У домашніх умовах для позбавлення від неприємного запаху м'ясо дикого кабана вимочують у слабкому 2-х процентному розчині оцту або лимонного соку протягом кількох годин, або для цих цілей використовують молочну сироватку, в якій м'ясо має перебувати протягом доби.Sep 15, 2021

Перед тим, як готувати смачну кабанятину, варто врахувати, що приготування м'яса дикого кабана має певні особливості. Щоб м'ясо дорослих самців не було занадто жорстким, його слідує вимочувати в оцті щонайменше 3 годин.

М'ясо потрібно вимочити у великій кількості води приблизно 8-10 годин. Воду міняти потрібно разів 8-10. В останній воді краще розчинити оцет до слабокислого розчину. В процесі вимочування та під впливом оцтової кислоти м'ясо стає м'якшим і зникає запах.

Тому що м'ясо вкрай небезпечно: можна захворіти на трихінельоз і навіть померти. Трихінельоз – це паразитарне захворювання, збудник інфекції дрібний круглий черв'як – трихінелла, який широко поширений у природі серед хижаків і всеїдних ссавців, гризунів.