А чи можна насіння амаранту є сирим? Можна, але радимо утриматися від такого способу вживання. Сира сировина погано перетравлюється, може виникнути відчуття дискомфорту в шлунково-кишковому тракті.
Перед вживанням насіння в сирому вигляді рекомендується попередньо недовго помолоти їх у зерновому млині або кавомолці. Завдяки цьому організму буде легше засвоювати поживні речовини. Однак процес помелу вивільняє гіркі речовини та надає злаку неприємного присмаку.
Що таке амарант і як його їдять?
- Пагони та стебла – додають у супи та соуси як зелень або готують разом з іншими овочами.
- Листя – можна їсти як шпинат.
- Насіння – їдять сирими або приготовленими, роблять із них борошно та крупу.
Зібраний амарант має насіння двох кольорів – білі, їх більшість, та чорні – так званий дикий амарант. Чорне насіння можуть бути гіркуваті на смак, мати неприємний запах. Тому їхня присутність у якісному продукті неприпустима.