Заморожені гриби підходять для всіх видів термічної обробки. Їх можна смажити, варити, тушкувати чи запікати. Щоб довго не мучитися на кухні, підходить смачна та корисна страва під назвою «Спеке із заморожених грибів».

Розморожувати гриби найкраще в холодильнику. Це дозволить зберегти їм свіжий вигляд та гарний смак. Після цього опеньки, лисички та білі гриби заморожені можна використовувати для приготування різноманітних страв. У другому випадку гриби необхідно заздалегідь відварити у питній воді протягом 5 хвилин.

Гриби перед кулінарною обробкою розморожувати ні в якому разі не потрібно! Втрачаючи вологу, вони втрачають свою структуру та смакові якості, тому етап розморожування з технології приготування грибів ми виключаємо.

Які гриби не можна заморожувати Тому чорнушки, хвилі, грузді рекомендується не заморожувати на зиму, а одразу солити. Краще не заморожувати тендітні гриби з тонкими ламкими капелюшками. Не треба зберігати червиві, зіпсовані чи зібрані вздовж доріг гриби – ні в замороженому, ні в якомусь іншому вигляді.