Насіння Чіа можна залити окропом, дати настоятися кілька хвилин і вживати як своєрідну кашу. Інший спосіб – борошно із насіння використовувати для приготування будь-якої випічки, як домашнього хліба, так і млинців. Також насіння Чіа додають перед запіканням у м'ясні або овочеві страви, різноманітні запіканки.

Рецепт Щоб приготувати цей простий напій, достатньо змішати 1½ столові ложки насіння чиа з 200 мл холодної води. Суміш потрібно залишити в холодильнику як мінімум на годину, щоб насіння набрякли. Потім розбавити гель літром води.

Ретельно збийте яйце, додайте молоко і насіння чиа, перемішайте і дайте постояти 10-15 хвилин.Дуже смачний напій

  1. вода – 2,4-2,5 л;
  2. коричневий цукор – 1 склянка без гірки;
  3. свіжовичавлений лимонний сік – 100 г;
  4. зерна чиа – 1 склянка.

1 чайну ложку чиа потрібно змішати з|із| 200 мл прохолодної води. Потім залишаємо суміш на годину в холодильнику, щоб насіння розбухло. Потім, вичавлюй сік лимона в воду з чиа та перемішай. Готово!