Не використовувати гарячу воду Більше того, поспіхом ми можемо навіть залити його окропом. Однак розморожувати м'ясо у гарячій воді не можна!

Розморожувати м'ясо в гарячій воді Перепад температури в такій ситуації виявиться надто різким. У результаті фарш чи філе залишиться крижаним усередині, а по краях звариться. Крім того, корисні мікроелементи та вітаміни залишать продукт задовго до приготування.

Можна, можливо покласти заморожений продукт в ємність і розморожувати його при кімнатній температурі до повного розморожування. Щоб губилося менше вологи на випаровування, покладіть шматок у поліетилен або в каструлю закриту кришкою на 2-3 години. Не можна розморожувати м'ясо в воді, так як воно стає не соковитим, а сухуватим.

Правила розморожування м'яса М'ясо не можна розморожувати дрібними шматками, в воді або біля плити, тому що при цьому погіршується його якість за рахунок значних втрат м'ясного соку, швидкого розморожування на поверхні м'яса мікрофлори. Після відтавання м'ясо зрізують тавра і зачищають забруднені ділянки його поверхні.