За словами Супрун, цибулю можна замінити "не менш корисними та поживними продуктами": 1. Зеленою цибулею та порієм. “Ріпчаста цибуля містить мало вітамінів та мінералів.

Зелена цибуля Іноді характеризується цибулина і зовсім відсутня. У відмінність від зеленої цибулі ріпчастої має потужну цибулину, її найчастіше використовують у кулінарії. Хоча наземну частину цибулі, представлену стрілоподібним листям, також вживають в їжу, іноді застосовують для консервації.

Але варто зазначити, що за вмістом вітамінів А, К, С, заліза, кальцію та харчових волокон Зелена цибуля виграє у ріпчастого. У той же час у цибулинах більше вітамінів групи В, калію, фолієвої кислоти, флавоноїдів. Тому можна чергувати ці продукти у своєму раціоні.

Внутрішні луски м'ясисті, білого, зеленого або фіолетового. кольори. Цибулини розташовані на укороченому стеблі, яке називають донцем. Листя цибулі трубчасті, сизо-зеленого кольору. Їх, як і цибулини, вживають у їжу, переважно у свіжому вигляді, називають “зеленою цибулею”.