Ця суха клітковина може замінювати кілограми свіжих овочів та фруктів. Овочі дуже корисні для організму. Включіть у свій раціон побільше овочів, фруктів або сухої клітковини, і ви не матимете проблем із травленням. Купуйте не виходячи з дому!Jan 31, 2022
Найбагатші натуральні джерела харчових волокон:
- горох;
- сочевиця;
- квасоля;
- боби;
- цілісні зерна;
- артишоки;
- брюссельська капуста;
- яблука;
Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%. Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%.
Найбільш поширеними ознаками вживання занадто великої кількості клітковини є: здуття живота, надмірне газоутворення, відчуття надто переповненого шлунка, спазми шлунка, запор чи діарея, зневоднення, нудота.