Желатин замінити агар-агаром безумовно можна, головне дотримуватися пропорцій.
Желатин підходить для створення ніжних та м'яких желейних мас, наприклад, заливних страв, повітряних десертів, пудингів. Агар–агар – міцніший загусник, тому його можна використовувати для приготування желейних цукерок, пастили чи мармеладу.
Желатин – Це продукт тваринного походження, що отримується з хрящів і сухожиль великої рогатої худоби. До його складу входять колаген та амінокислоти, що підтримують здоров'я хрящів та суглобів людини. Агар–агар – Це продукт рослинного походження, що отримується з морських водоростей.
На якій аналог можна, можливо замінити желатин
- агар-агар;
- гуарова камедь;
- ксантанова камедь або ксантана;
- плоди ріжкового дерева або ріжкова камедь;
- пектин;
- караген;
- кудзу;
- арроурут;