Желатин замінити агар-агаром безумовно можна, головне дотримуватися пропорцій.

Желатин підходить для створення ніжних та м'яких желейних мас, наприклад, заливних страв, повітряних десертів, пудингів. Агарагар – міцніший загусник, тому його можна використовувати для приготування желейних цукерок, пастили чи мармеладу.

Желатин – Це продукт тваринного походження, що отримується з хрящів і сухожиль великої рогатої худоби. До його складу входять колаген та амінокислоти, що підтримують здоров'я хрящів та суглобів людини. Агарагар – Це продукт рослинного походження, що отримується з морських водоростей.

На якій аналог можна, можливо замінити желатин

  1. агар-агар;
  2. гуарова камедь;
  3. ксантанова камедь або ксантана;
  4. плоди ріжкового дерева або ріжкова камедь;
  5. пектин;
  6. караген;
  7. кудзу;
  8. арроурут;