Дослідники рекомендують замочувати ризик на ніч перед приготуванням, щоб позбавитися шкідливих хімікатів. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак та хвороби серця та судин.Feb 9, 2017

Неподрібнений або неочищений цільнозерновий коричневий, чорний, червоний, дикий або інший невідшліфований Мал: замочувати 6-12 годин Неочищений коричневий Мал: замочувати 4-6 годин Тайська клейка Мал: замочити на ніч Басматі, жасмин і Мал для суші: витримайте 15-30 хвилин, якщо в рецепті не вказано інше

Щоб вийшла в'язка каша, можна, можливо замочувати Мал нетривалий час. У такий спосіб збережеться частина крохмалю. Для замочування крупи використовуйте чисту воду, прозорий посуд. Тримайте ємність за кімнатної температури.

Треба замочувати, але правильно Мал для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 15 до 4 годин. При цьому воду потрібно добре посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.