Ікру можна заморожувати. А щоб її смакові якості не погіршилися, дотримуйтесь таких правил: Перед заморожуванням свіжої ікри помістіть ікринки в друшляк і промийте, дайте стекти зайвій рідині. Посоліть, додайте трохи олії та сорбінової кислоти.23 Dec 2021
Помістити баночку з ікрою у морозильну камеру за температури -18 градусів. Розморожувати ікру потрібно тільки в холодильнику, де вона поступово відтаватиме!
Відразу діставати її з холодильника не можна, інакше при підвищенні температури ікринки полопаються, і ікра перетвориться на місиво. Після вилучення з морозильної камери, залиште тару на нижній полиці холодильника на десять-дванадцять годин, а потім ще на годину поставте на кілька полиць вище.
Розморожувати ікру потрібно на нижній полиці холодильника у закритій упаковці. Таким чином, вам вдасться уникнути різкого перепаду температури, який може негативно позначитися на якості продукту, і зберегти вражаючі початкові смакові якості та форму.