У морозильній камері можна заморожувати молоко: у поліетиленових пакетах із застібкою Zip-Lock; маленькі пластикові пляшки; формочках для льоду (для додавання до чаю та кави).Jul 31, 2018

Заморожувати можна абсолютно будь-яке молоко – коров'яче, козяче, навіть соєве та мигдальне. – Заморожуйте у тих же пластикових пляшках, у яких ми його привозимо. – Перед заморожуванням відлийте трохи молока, 10 відсотків, щоб пляшку не порвало.

Якщо ви сумніваєтеся, краще вилийте його. Варіант 1: заморозьте молоко у чистій скляній банку або пляшку. Перелийте молоко у чисту скляну банку або пляшку без запаху, захистивши його від запаху риби чи м'яса, які можуть бути у морозильній камері.

Зберігання зцідженого материнського молока

Спосіб зберіганняТемператураРекомендована тривалість зберігання
Заморожене молоко, яке розморожується в холодильнику4°С або менше​-
У морозилці з дверцятами, окремими від холодильника, або окремими морозильної камери (глибоке заморожування)−18°С або менше6 місяців