Банани можна заморожувати як завгодно: цілими в шкірці і без неї, нарізаними кубиками або кружальцями, а також у вигляді пюре.

Навіщо заморожувати банани? По-перше, таким чином ви збережете банани, якщо вони починають чорніти і псуватися і тим самим ви не тільки заощадите гроші, але ще й скоротите харчові відходи. По-друге, із заморожених бананів виходять чудові смузі та дуже смачний банановий хліб.

Банани найкраще заморожуватиколи вони дозріли, а шкірка тільки починає покриватися коричневими плямами. Саме тоді банани стають найсолодшими. Якщо ви плануєте використовувати банани у коктейлях чи хлібі, заморожування їх цілком – це добрий спосіб.

Порізані банани без шкірки збризкайте лимонним (або іншим кислим – яблучним, ананасовим) соком, складіть у пластиковий контейнер з кришкою і відправте в холодильник.